Blogger către Covali: Îți ștergi lacrimile, îți dai două palme și încetezi să o faci pe victima

“Nu te mai smiorcăi atâta, îți ștergi chiar acum lacrimile, îți dai două palme și încetezi să o faci pe victima”, îi recomandă, într-o postare pe blogul său, jurnalistul Vitalie Cojocari interpretului Boris Covali.

646x404 (1)Reacția vine după ce participantul în etapa finală a concursului Eurovision, a venit cu acuzații în adresa juriului pentru că i-a dat o notă prea mică pe motiv că este vorbitor de limbă rusă.

Cojocari scrie pe blogul său că “trebuie să înțelegi un lucru, dacă vrei să fii acceptat de moldoveni ești obligat să le grăiești limba. Dijeaba te dai de ceasul morții pe la Eurovizioane. Dijeaba te plângi că ești rus”.

El aduce drept exemplu interpreți moldoveni, vorbitori de rusă, care sînt celebri: Roman de la Zdob, saxofonistul Sun Stroke, Olia Tira, Natașa Gordienko, Pașa Parfeni. „Știi ce au făcut? Au pus mâna pe carte și au învățat să bazarească normal, pe moldovenește… sau românește”, a menționat acesta.

“Tu je știi foarte bine că moldovenii sunt extrem de sensibili la chestia asta cu limba română… sau moldovenească. De ce ții cu tot dinadinsul să te dai victimă într-o țară în care a fi rus, a vorbi rusește este un mare avantaj? Rușii au facultăți, au licee, școli, au televiziuni, au afaceri, au Transnistria, iar câteodată reușesc să o aibă… chiar și pe Moldova. Moldovenii sunt cei mai toleranți oameni din univers”, mai scrie acesta.

Cojocari crede că moldovenii „nu vor să trimită la Eurovision pe cineva care nu le vorbește limba” și promite public că dacă interpretul anul acesta va învăța “limba română… sau moldovenească și va cânta „Deșteaptă-te, române!” sau măcar „Limba Noastră” –  „eu te votez cu mânuța mea”.

Share
609 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *