Sate fără lumină și mașini blocate în trafic din cauza ninsorilor

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, ultimele 24 de ore, echipele de salvatori din țară au deblocat peste 20 unități de transport. Acestea au rămas în dificultate în unele localități din raioanele Orhei, Cahul, Dubăsari, Anenii Noi, Basarabeasca, Rezina și municipiul Chișinău.

6-7-bistrita-2_495892ec60În mai multe localități din raionul Orhei se circulă cu dificultate din cauza condițiilor meteorologice dificile, citează sursa.

La lucrările de prevenire şi lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale în republică au fost antrenate 44 autospeciale cu 256 salvatori şi pompieri.

Pentru deszăpezirea şi aplicarea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 358 unităţi de tehnică şi 715 persoane din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor.

În urma condiţiilor meteo nefavorabile rămîn deconectate parţial de la energia electrică 14 localităţi din 5 raioane: Căușeni, Ștefan Vodă, Leova, Vulcănești și municipiul Chișinău.

Salvatorii amintesc șoferilor să fie prudenți în condițiile respective de afară și neapărat să aibă în portbagaj nisip și lopată.

Share
1.180 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *