Şase oameni morţi, inclusiv 4 copiii, într-un incendiu devastator produs în nodul ţării

Şase persoane au decedat noaptea trecută într-un incendiu de locuinţă produs în satul Trinca, raionul Edineţ.  Victimele sunt 2 femei în vârstă de 28 şi 36 de ani, dar şi 4 copii cu vârste cuprinse între 6-11 ani. Alte 5 persoane care se aflau într-o anexă auxiliară a casei au scăpat cu viaţă, dar la momentul venirii Serviciului 903 erau în stare de şoc, refuzând  totodată spitalizarea.

646x404_7(1)Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale,  pomprierii au fost chemaţi la ora 00:46 după miezul nopţii. La fața locului au fost îndreptate trei echipe de pompieri cu trei autospeciale, în teren stabilindu-se că o locuință cu suprafața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc. Localizarea a fost anunțată în 10 minute, ulterior fiind depistate corpurile neînsuflețite, cu urme de carbonizare a două femei, de 28 și 36 de ani și a patru minori de 6,7,9 și 11 ani.

Urmează ca inspectorii Serviciului Situații Excepționale să cerceteze în teren, pentru a stabili circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului. În acest context, pompierii vin cu un apel către cetățeni să dea dovadă de grijă maximă și să respecte toate normele de securitate, pentru a evita astfel de cazuri, cu pierderi de vieți. Atenție la sobele de încălzit, la aparatele electrocasnice și cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

 

 

 

Share
1.899 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *