Şase moldovence, eliberate din sclavie la Moscova

Şase moldovence au fost eliberate din sclavie sexuală, la Moscova. Poliţia din Federaţia Rusă în colaborare cu cea din Republica Moldova, au anihilat o grupare specializată în racolarea tinerelor, care ulterior erau impuse să se prostitueze, informează grani.ru.
big-sase-moldovence-eliberate-din-sclavie-la-moscova
În timpul operațiunilor de căutare, anchetatorii au descoperit că membrii unei grupări interlope recrutau tinere din Republica Moldova, oferindu-le de lucru în cafenele și restaurante din Rusia. Fetele erau lipsite de acte şi închise în apartamente închiriate din suburbiile Moscovei.

În timpul operațiunii lansate au fost eliberate șase cetăţence ale Republicii Moldova, care a fost ţinute ilegal pentru exploatare sexuală. Unul dintre organizatorii grupării interlope este un moldovean în vârstă de 45 de ani, condamnat anterior pentru organizarea prostituție și trafic de persoane, fiind urmărit internațional, informează un comunicat de presă.

Potrivit unui studiu efectuat în luna octombrie a organizației  Walk Free Foundation, pe teritoriul Rusiei sunt între 490 şi 540 de mii de persoane ce se află în robie, aflându-se pe locul şase în lume, după numărul de persoane ţinute în captivitate.

TRM.MD
Share
1.674 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *