Salvatorii atenţionează cetăţenii să fie vigilenţi în condiţiile în care persistă temperaturile scăzute

În condiţiile în care în ultimele zile, persistă temperaturi scăzute şi cad precipitaţii sub formă de ninsoare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează cetăţenii să dea dovadă de prudenţă şi să respecte normele de securitate pentru a evita situaţiile de criză.

Salvatorii îndeamnă cetăţenii, înainte de a porni la drum, să se informeze despre condiţiile meteo, starea drumurilor, iar dacă deplasările nu sunt strict necesare, să le evite, pentru a fi în siguranţă.

În cazul în care, totuşi se pornesc la drum, cu automobilele proprii, acestea trebuie să fie echipate corespunzător, să aibă în portbagaj – lopată, nisip şi lanţuri. În plus, să fie pregătite rezerve de hrană, băuturi calde, haine groase, dar şi bateria telefonului încărcată, în cazul în care s-ar pomeni blocaţi pe drum.

Mai mult, pompierii recomandă să fie respectate şi normele antiincendiare, mai ales la exploatarea sobelor de încălzit, dar şi altor aparate electrice şi de încălzit, spre evitarea izbucnirii incendiilor.

În această perioadă, continuă campania socială “O casă protejată, o viaţă salvată”, în cadrul căreia angajaţii IGSU merg în mai multe localităţi din ţară, pentru a aminti oamenilor normele antiincendiare, dar şi de a instala detectoarele de fum, menite să prevină cazurile de incendii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon, care pot duce la pierderi de vieţi omeneşti.

În cazul în care oamenii sunt în siuaţii de criză şi au nevoie de ajutor, sunt îndemnaţi să apeleze serviciile de urgenţă.

Share
2.291 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *