Salariul lui Timofti, mai mic decît al președintelui Uruguayului

Oficialii moldoveni de rang înalt primesc salarii de pînă la 1000 dolari lunar, mai puțin decât se plătește în statelor europene. Spre exemplu, Băsescu are salariu de aproape 1.500 de euro, în schimb liderul bulgar, peste 4.000 de euro pe lună. La polul opus, preşedintele Franţei are un salariu anual de peste 290.000 de euro, ceea ce înseamnă aproape 25.000 de euro pe lună, citează portalul capital.ro.

Increase your savings

Potrivit ultimelor majorări salariale, la noi conducătorii autorităților publice primesc în medie cîte 10 mii de lei lunar, însă creșterea se face în dependență de numărul de locuitori din unitatea administrativă gestionată. Spre exemplu, Primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă primește 10 500 lei.

Salariul Președintelui R. Moldova este de 9600 lei, a Șefului Legislativului şi a Premierului – de 8800 lei, iar a unui deputat – de 7100 lei, conform unui raport făcut public pe site-ul contabilsef.md.  Astfel, salariul pe care în primește Nicolae Timofti este mai mic decât salariul președintelui Uruguayului, despre care presa a scris multă vreme.

Share
1.098 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *