Salariile angajaților din localitățile rurale vor fi majorate

Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică în cadrul administraţiei publice locale ar putea beneficia de plăţi de stimulare. Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost examinată, în cadrul ședinței de ieri, a Parlamentului și votată, în I lectură.

Proiectul prevede ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de raioane să poată beneficia de plăţi de stimulare, în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar. Plăţile urmează a fi achitate pentru timpul efectiv lucrat, proporţional salariului lunar stabilit.

Totodată, se propune ca personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale să poată beneficia de plăţi de stimulare în mărime de până la 15 la sută din salariul de funcţie.

Noile modificări acordă Consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din localităţile rurale şi oraşe din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20 % din salariul de bază.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a atrage şi menţine tinerii specialişti în localitățile rurale, precum și sporirea atribuţiilor de autogestiune a bugetelor locale.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Share
847 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *