Ruslan Codreanu va fi primar interimar până la alegerile locale ordinare din 2019

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, va rămâne în această funcţie până la alegerile locale ordinare din iunie 2019. Despre aceasta Codreanu a declarat luni, la şedinţa operativă a primăriei.

„De astăzi îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în oraş. Vă rog să mă criticaţi. Să ne corectăm împreună, sunt foarte multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună”, a spus el.

Potrivit lui, el va continua să exercite interimatul până când nu vor fi alte decizii”.

„Atâta timp cât voi fi aici, voi încerca să nu fac declarații politice. S-au făcut mai multe speculații în ultimul timp: că s-ar întoarce Silvia Radu, că va veni un coleg din CMC în calitate de primar. Aceste speculaţii prejudiciază activitatea primăriei”, a spus Codreanu.

Imediat după alegerile primarului şi invalidarea rezultatelor acestora, Codreanu a declarat că nu doreşte să mai fie primar interimar şi că intenţionează să depună documentele pentru a deveni director la o grădiniţă.

În presă se vehicula şi posibilitatea numirii în calitate de primar interimar a liderului partidului Platforma DA, Andrei Năstase, care a câștigat alegerile, dar nu a fost aprobat de instanța de judecată. Conform legii, primarul interimar l-ar putea numi pe Năstase viceprimar interimar, transmiţându-i atribuţiile de primar interimar. Năstase a declarat în acest sens că nu va fi de acord să preia funcția de primar în același fel în care a făcut-o Silvia Radu.

Share
568 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *