Rușilor nu le pasă de sancțiunile impuse Moscovei

Cei mai mulţi cetăţeni ai Federaţiei Ruse nu par să fie deranjaţi de măsurile economice luate de Vest împotriva Moscovei. Ei consideră că principalele persoane care vor fi afectate sunt cele din elita politică a ţării.

97270_1Cetăţenii ruşi nu sunt îngrijoraţi de noile sancţiuni economice impuse Federaţiei Ruse de către Statele Unite ale Americii (SUA) şi ţările din Uniunea Europeană (UE). Conform unui sondaj publicat de Institutul Levada din Moscova, 58% dintre ruşi nu sunt îngrijoraţi că Rusia ar putea fi izolată în plan politic, iar 61% se declară indiferenţi faţă de orice sancţiuni primite.

Datele furnizate de studiul sociologic arată că aproximativ 60% dintre respondenţi cred că sancţiunile îi afectează doar pe cei „implicaţi în procesul decizional”.

Potrivit Mediafax, sondajul a fost realizat în intervalul 18-21 iulie pe un eşantion de 1.600 de persoane din 134 de oraşe şi localităţi rurale din Federaţia Rusă.

Statele europene au aprobat marţi seară noi interdicții economice împotriva Federaţiei Ruse privind blocarea accesului la piaţa financiară a UE, împiedicarea vânzărilor de armament, a comerţului cu tehnologii sensibile şi a comercializării bunurilor de uz militar şi civil.

Share
2.108 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *