Rusii pregătesc de pe acum provocări pentru 9 mai

Rusii pregătesc provocări și în Moldova, după modelul celor din Ucraina de Est, pentru a distabiliza și mai mult situația în țară, afirmă Dragos Galbur într-o postare pe blogul personal. Acesta declară că a aflat din surse anonime că Tuleanțev (unul din liderii Tineretului Rus din Moldov), face practic săptămânal naveta spre Moscova, unde primește ordin direct de la Dmitri Rogozin și Serghei Glaziev, oamenii de încredere a președintelui Putin. „Și dacă referendumul din Găgăuzia, care de fapt a fost o provocare ordinară din partea Moscovei, nu și-a atins scopul principal, uite că o provocare soldată cu victime, o să-și facă efectul”, notează bloggerul.

646x404 (2)Potrivit lui Galbur, Tuleanțev ar fi primit zilele trecute ordin de la Moscova ca să adune câte un grup de tineri cu viziuni fanatice pro-rusești, din fiecare raion din republică.  Iar provocarea propriu-zisă s-ar pregăti anume pentru data de 9 mai, “asta după ce Rogozin a observat anul trecut că 9 mai e o zi extrem de sensibilă pentru moldoveni, o zi care dezbină puternic societate, numai bună pentru provocări”, a menționat Galbur.

Obligația acestora ar fi să atace poliția care va supraveghea ordinea publică la evenimentul care va avea loc în PMAN, pe 9 mai. Contingentul care va stârni incidente va fi aproape identic cu cel prezent la Bălți, în august 2012, când au avut loc ciocniri între etnicii ruși și românii veniți să organizeze un marș prin Bălți, a mai scris Galbur.

El mai precizează că grupul format de Tuleanțev va fi compus din  membrii a Partidul Patrioții Moldovei, condus de Mihail Garbuz, „băieții lui Formuzal, băieții din Tiraspol și Tighina și deja diferiți tineri entuziaști, prostiți cu ideea că li se fură limba și identitatea rusă.  În acest context, bloggerul se întreabă retoric „Cum credeți, cine și de ce sponsorizează 4 cluburi de box și arte marțiale la Bălți și Comrat?”.

“În fine, vă dați seama, cum și ce ar zice Kremlinul și mass media rusească, dacă pe 9 mai, la Chișinău, măcar unul dintre etnicii ruși ar primi un baston polițienesc pe spate?! Ar face spume la gură. Nu știu și nu cred că ar băga și la noi armata, dar știu că la fel ca mine nici ucrainenii nu credeau”, se întreabă bloggerul.

 

Share
700 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *