Rușii oferă milioane pentru siguranța în Crimeea

Moscova este dispusă să aloce 790 mln euro regiunii autonome Crimeea, unde în data de 16 martie este programat să aibă loc un referendum cu privire la alipirea ei la Rusia, a declarat duminică, la Simferopol, un parlamentar rus, potrivit AFP.

crimeea-ww (1)‘Guvernul rus a prevăzut acest buget pentru susţinerea dezvoltării infrastructurii economice şi industriale a Crimeei’, a dat asigurări Pavel Dorohin, vicepreşedintele Comisiei pentru industrie din Duma de Stat, citat de Ziarul Financiarul.

După cum a precizat Dorohin, ‘este vorba în primul rând despre sprijin acordat industriei apărării, mentenanţei maritime, inclusiv a unităţilor Flotei Ruse de la Marea Neagră’. ‘Acestea sunt măsuri concrete’, a spus parlamentarul rus.

Regiunea autonomă Crimeea intenţionează să desfăşoare la 16 martie un referendum, considerat ilegal de Kiev, privind alipirea la Rusia. Parlamentul local este controlat de forţele pro-ruse, iar soldaţi desfăşuraţi de Moscova asediază cazărmi ale armatei ucrainene în toată peninsula.

Share
508 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *