Rușii încalcă cel mai des dreptul de ședere în Moldova

Aproximativ 1800 de cetățeni străini au depășit termenul de ședere în Moldova pe parcursul anului trecut, potrivit datelor făcute publice de Poliţia de Frontieră.

politie_frontiera_prut_border_gov_mdPrintre persoanele care au ignorant cel mai des obligațiile și responsabilitățile ce le revin străinilor aflați pe teritoriul țării, se numără cetățenii Federației Ruse – 728, Ucrainei – 444, României – 139, Turciei – 70, Azerbaidjanului – 37, dar și ai altor state.

Cele mai multe persoane străine au fost depistate la frontiera moldo-ucraineană – 950, altele 624 au fost reținute în punctul de trecere Chișinău – Aeroport și 170 cetățeni străini – la ieșirea din țară prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română, mai citează sursa.

Astfel, cetățeanul străin are dreptul legal de ședere pe teritoriul țării timp de 90 de zile, într-un interval de 6 luni. Pot fi efectuate mai multe călătorii în acest interval de timp, dar totalul zilelor de ședere nu trebuie să depășească cifra de 90, de la data primei intrări în Republica Moldova.

Poliţia de Frontieră vine cu un apel către persoanele interesate să călătorească în Republica Moldova și recomandă ca acestea să se asigure că cunosc anumite reguli și cerințe, față de cetățenii străini.

Share
1.698 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *