Rusia trebuie să revină la modelul sovietic de gestionare a cadrelor politice (Kremlin)

rusiaRusia trebuie să revină la modelul sovietic de gestionare a cadrelor politice, a declarat miercuri șeful administrației prezidențiale Serghei Ivanov, estimând că nu a existat niciodată ‘ceva mai bun’, informează AFP.

‘Pe vremea Uniunii Sovietice, politica de gestionare a cadrelor era bine organizată’, a declarat Serghei Ivanov, citat de agenția Ria Novosti.

După căderea URSS, această politică a fost abandonată, însă ‘trebuie să o facem să renască, nu văd nimic rușinos în asta, oricum nimeni nu și-a imaginat ceva mai bine și nimeni nu a făcut ceva mai bine’, a declarat Ivanov, în cadrul unui seminar cu viceguvernatori ai regiunilor din Rusia.

Șeful administrației de la Kremlin, care este un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a explicat că sistemul de gestionare a cadrelor în URSS a permis formarea, în diferite regiuni, a funcționarilor care au făcut apoi carieră în cele mai înalte instituții ale statului, în special în ministere.

‘Existau apoi filtre și etape pe care trebuiau să le parcurgă’, a subliniat Ivanov.

Serghei Ivanov a afirmat în octombrie că Moscova nu dorește să reînvie realitățile URSS în Rusia de astăzi, referindu-se în special la KGB și la armată.

Share
589 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *