Rusia acordă Serbiei un împrumut de 500 de milioane de dolari

Rusia a acceptat să acorde Serbiei un împrumut de 500 milioane de dolari, a declarat miercuri prim-ministrul sârb, Ivica Dacic, adăugând că prima tranşă de 300 milioane de dolari va fi eliberată imediat, transmite RIA Novosti.

‘Un acord va fi semnat cu privire la furnizarea unui credit de 500 milioane de dolari de către Rusia pentru bugetul Serbiei’, a declarat Ivica Dacic cu prilejul unei întâlniri cu omologul său rus Dmitri Medvedev. Premierul sârb este în prezent la Moscova pentru discuţii pe teme de schimburi comerciale şi cooperare economică.dolari4

În luna septembrie 2012 Serbia a cerut Rusiei un credit guvernamental pentru a-şi finanţa deficitul bugetar. Iniţial, Serbia a cerut un împrumut de un miliard de dolari însă în luna martie a acestui an ministrul sârb de finanţe, Mladjan Dinkic, a precizat că cele două ţări negociază un credit de 500 milioane de dolari.

La rândul său ministrul rus de finanţe Anton Siluanov a precizat că Serbia va primi imediat o primă tranşă de 300 milioane de dolari. ‘Vom semna documentele şi vor primi imediat prima tranşă de 300 milioane de dolari.

Premierul sârb se va întâlni miercuri cu omologul său rus Dmitri Medvedev şi cu preşedintele Vladimir Putin. Delegaţia sârbă urmează să poarte negocieri şi cu vice-preşedintele Consiliului de administraţia al băncii ruse VTB, Vassili Titov.

Share
3.530 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *