România va sprijini Republica Moldova în toate proiectele de modernizare a ţării

leanca-corlateanPrim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, au discutat astăzi despre perspectivele de aderare a Moldovei la UE şi evoluţia relaţiilor bilaterale moldo-române, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

Şeful Guvernului de la Chişinău a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru susţinerea constantă în promovarea agendei europene a Republicii Moldova. În acest context, s-a menţionat importanţa sprijinului pentru semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb, în cursul anului 2014.

Totodată, partea română a felicitat Guvernul moldovean pentru raportul recent al Comisiei Europene cu privire la propunerea de ridicare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Iurie Leancă a spus că anunţul făcut vineri de Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia, imediat după Summit-ul de la Vilnius, Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă pentru a ridica obligativitatea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, este o apreciere înaltă a realizării de către ţara noastră a angajamentelor privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Cei doi oficiali au vorbit şi despre proiectele bilaterale realizate cu suportul UE. Aceştia au spus că este foarte important să fie duse la bun sfîrşit proiectele de interconexiune a sistemului de gaze şi a celui energetic. Totodată, se doreşte reconstruirea podurilor Ungheni-Iaşi şi Leca-Fălciu, care au fost distruse în cel de-al Doilea Război Mondial.

Părţile au optat pentru consolidarea schimburilor comercial-economice şi sporirea investiţiilor române în Republica Moldova.

Share
468 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *