România și-a finalizat partea din gazoductul Iași-Ungheni

Muncitorii din Moldova lucreaza de 4 ori mai incet decat cei de peste Prut. Romania si-a finalizat partea din gazoductul Iasi-Ungheni, care este de 3 ori mai mare, in timp ce in tara noastra s-a sudat putin peste jumatate de conducta, informeaza un reportaj al postului ProTV, citat de portalul InProfunzime.md.

загруженное (35)Muncitorii care sudeaza gazoductul de la Ungheni  declarat ca vor termina lucrul intr-o luna. Ei spun ca sudeaza, pe zi, aproape 200 de metri de teava ceea ce inseamna ca intr-o luna, vor da gata cei 4 kilometri ramasi.

Mai mult, muncitorii din Moldova spun ca au inceput sa lucreze mai tarziu decat cei din Romania.”Noi 2 luni in urma am inceput, pana atunci am asteptat tevile.” Muncitorii afirma ca in cateva zile vor incepe sa ingroape conducta. Autoritatile spun ca firma care efectueaza lucrarile s-a angajat sa le finalizeze in aprilie. Pentru ca gazoductul sa acopere necesitatile intregii tari, va fi nevoie de inca vreo 3 ani si de 200 de mln de euro.

Gazoductul, care urmeaza sa reduca din dependenta tarii noastre de gazul rusesc, oferind o sursa alternativa, va avea o lungime de 43,2 km, aproape un sfert fiind pe teritoriul Moldovei. Valoarea proiectului este de 26,5 milioane de euro. 18,2 milioane sunt bani alocati de Romania, 8,3 milioane de Moldova si 7 milioane de Uniunea Europeana.

 

Share
459 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *