Rezultate la BAC : 54,14% elevi au susţinut probele

Ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu, a anunţat că rata de promovabilitate la BAC, în acest an, este de 54,14%. Datele au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost făcute publice informaţii preliminare despre rezultatele examenelor din acest an.

rezultate-bacalaureat-2013-care-este-judetul-cu-rata-de-promovabilitate-de-74-17-e-o-surpriza-216279Ministrul a spus că numărul persoanelor care au încercat să facă uz de fraudă a scăzut. Un număr total de 59 de elevi au fost eliminaţi de la examene, mai puţini decât în sesiunea 2014 – 161.

Totodată, Maia Sandu a declarat că nota medie la examenele de Bacalaureat din acest an a fost 5,8: “Doar trei elevi au obţinut note de 10 la toate examenele de BAC”, citează Publika.md.

Circa 27.000 de absolvenţi ai liceelor s-au înscris pentru a susține examenele de maturitate în acest an. Şapte mii dintre aceştia sunt restanțieri din sesiunile precedente.

Anul trecut Ministerul Educaţiei a înregistrat o promovabilitate a BAC-ului de 44%, cea mai mică de când sunt organizate examene de Bacalaureat în Moldova.

 

Share
1.927 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *