Republica Moldova va primi mai mulţi bani de la Guvernul american

dolariExecutivul a decis, în cadrul şedinţei de astăzi, să iniţieze negocieri pentru aprobarea amendamentelor la trei acorduri moldo-americane. Este vorba de Acordul pentru creşterea economică, semnat la 6 iulie 2010, Acordul de susţinere a autorităţilor publice locale, semnat la 17 septembrie 2010, şi Programul de consolidare a instituţiilor statului de drept, semnat la 22 iulie 2011.

Modificările propuse vizează alocarea adiţională a peste 5 milioane de dolari pentru realizarea unor proiecte în vederea creării unui mediu de afaceri favorabil şi sporirea productivităţii sectorului privat, inclusiv pentru susţinerea întreprinderilor mici. După alocarea acestor mijloace financiare, suma totală a asistenţei în cadrul Acordului pentru creşterea economică va constitui 32,7 milioane de dolari.

Cel de-al doilea Amendament vizează suplimentarea sumei alocate pentru realizarea Proiectului de susţinere a autorităţilor locale cu aproape 2,4 milioane de dolari. Astfel, suma totală a Acordului va constitui 11,9 milioane. Semnarea amendamentului va consolida procesul de descentralizare şi relaţiile dintre autorităţile publice locale şi cetăţeni, prin promovarea unor proiecte de dezvoltare a localităţilor moldoveneşti.

Cît despre amendamentul la Acordul privind Programul de consolidare a instituţiilor statului de drept, este prevăzută alocarea a 2,5 milioane de dolari, în scopul creşterii eficienţei şi transparenţei sistemului judecătoresc din Moldova.

Share
614 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *