Republica Moldova şi Italia au parafat Acordul privind asigurarea drepturilor sociale

Implementarea Acordului între Republica Moldova şi Italia privind asigurarea drepturilor sociale ale cetăţenilor ambelor ţări va avea un impact benefic asupra cetăţenilor moldoveni aflaţi legal la muncă în Italia. Acest acord a fost negociat şi parafat recent la Roma, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Pe 16 mai la Roma a avut loc negocierea și parafarea proiectului de Acord în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Republica Italia. Țin să mulțumesc părții italiene pentru deschidere și pentru disponibilitatea de a purcede la încheierea acestui acord. Pensia va putea fi transferată cetățeanului nostru pe teritoriul statului unde își are viza de reședință. Adică cetățeanul nostru își va putea ridica pensia în Italia, în cazul în care lucrează și muncește acolo, la fel și cei care se întorc în Republica Moldova, își vor putea ridica de aici pensia italiană”, a menționat ambasadoarea Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci.

Ambasadoarea a precizat că acordul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de urmași, pensiilor de dizabilitate cauzate de boli obișnuite și de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale.

Share
653 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *