Reforma justiţiei în spiritul PLDM: Bugetul Ministerului Justiţiei în buzunarul partidului?

ministerul-justitieiReforma justiţiei, care este cel mai controversat şi criticat domeniu, trenează, în condiţiile în care banii pentru aceste reforme se duc în buxzunarul Partidului Liberal Democrat, care controlează această structură, sugerează o investigaţie publicată pe www.cugetliber.wordpress.com

După instaurarea în funcția de ministru a lui Oleg Efrim, un apropiat al lui Vlad Filat, care are un trecut nu tocmai ”imaculat”, după cum susţin autorii, cele mai multe contracte finanțate din banii publici au fost preluate de diferiți oameni de afaceri apropiați PLDM.

Astfel, Procuraturii Generale i se sugerează să se intereseze cum de s-a întîmplat ca cele mai mari două contracte de reparaţii încheiate de Ministerul Justiţiei pentru repararea sediului Ministerului Justiţiei şi al judecătoriei sectorului Botanica, în valoare de zeci de milioane de lei, au fost încheiate cu firma deputatului PLDM, Ivan Ionaș.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice http://www.investigatii.md/index.php?art=473, deputatul Ion Ionaş, concomitent și om de afaceri, a fost cel mai generos candidat înscris în cursa electorală pe listele PLDM. El a donat partidului suma de 800 mii lei în campania electorală din 28 noiembrie 2010. Alte 350 mii lei le-a vărsat în bugetul formaţiunii pentru referendumul din 5 septembrie.

Procuratura ar trebui să se clarifice dacă contractele finanţate din bani publici reprezintă o modalitate a liberal-democraţilor de a compensa cheltuielile din campaniile electorale anterioare sau acumularea fondurilor pentru campaniile viitoare, mai constată investigaţia, care poate fi citită integral pe adresa cugetliber.wordpress.com

Share
2.695 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *