În reforma căilor ferate din Republica Moldova ne bazăm atât pe experiența specialiștilor europeni, cât și pe cea a experților ruși, declarație

corman-iakuninPreședintele legislativului de la Chișinău, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu Vladimir Iakunin, Preşedintele S.A. „Căile Ferate ale Rusiei”, care este și președinte al Consiliului pentru transport feroviar al Comunităţii Statelor Independente și participă, în perioada 19 – 20 noiembrie, la reuniunea Consiliului pentru transportul feroviar al CSI.

Igor Corman a salutat prezența la Chișinău a delegațiilor consiliilor de administrație a căilor ferate din țările CSI, Georgia, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Bulgaria şi Iran, precum și a delegației Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate.

În cadrul întrevederii, Vladimir Iakunin a făcut o scurtă trecere în revistă a activităților Consiliului pentru transport feroviar, a relațiilor de cooperare în domeniu cu țările din Europa de Vest și CSI, dar și la nivel regional. Interlocutorii au discutat și despre reforma Î.S. „Căile Ferate din Moldova”.

„În reforma căilor ferate din Republica Moldova ne bazăm atât pe experiența specialiștilor europeni, cât și pe cea a experților ruși. Dezvoltarea cooperării regionale rămâne pentru noi o prioritate, relațiile cu Federația Rusă – la fel”, a declarat Igor Corman citat de Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

„Punctul nostru de vedere comun este că transportul feroviar constituie elementul de bază al infrastructurii și necesită o atenție și o planificare minuțioasă în procesul de reformare”, a spus Preşedintele S.A. „Căile Ferate ale Rusiei”, Vladimir Iakunin.

Consiliul pentru transportul feroviar a fost creat în baza Acordului privind organele coordonatoare a transportului feroviar al statelor Comunității Statelor Independente, semnat de către șefii de guverne din țările CSI în anul 1992. Republica Moldova este reprezentată în Consiliul pentru transportul feroviar de Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Share
596 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *