Referendumul de la Comrat riscă să nu aibă loc. CEC refuză să le pună la dispoziție stampile corespunzătoare

Comisia Electorală Centrală nu va pune la dispoziţia autorităţilor de la Comrat ştampilele pentru referendumul din 2 februarie, “atât timp cât nu există un demers oficial din partea autorităţilor locale” şi un “accord al administraţiei centrale”, citează abcnews.md.

CEC“Cum putem elibera ştampile, fară demersuri oficiale din partea deliberativului şi executivului de la Comrat. Noi nu organizăm niciun plebiscit în Găgăuzia şi nu avem dreptul să eliberăm bunuri materiale pentru un referendum desfăşurat fără acordul puterii centrale”, a declarat preşedintele CEC, Iurie Ciocan, revistei Panorama.

Reamintim că nici după deplasarea premierului Leancă şi a preşedintelui Parlamentului, Igor Corman în Găgăuzia, Adunarea Populară de la Comrat şi başcanul Mihail Formuzal nu au renunţat la intenţia de a organiza, pe 2 februarie, două referendumuri legate de orientarea politicii externe a Republicii Moldova şi de dreptul la autodeterminare.

Share
859 Vizualizari

2 comments on “Referendumul de la Comrat riscă să nu aibă loc. CEC refuză să le pună la dispoziție stampile corespunzătoare

  1. Vasile says:

    Cred ca e si corect, exista o lege care trebuie respectata in egala masura ca toti ceilalti. In cazul dat Formuzal impreuna cu comunistii vor sa calce in picioare legea si sa isi realizeze mofturile lor. Asa si le trebuie, oamenii de acolo nu sunt vinovati cu nimic, ca un nemernic sa isi bata joc de viat alor

  2. Radion says:

    Acest referendum este miina Moscovei prin manipularea activa comunista, drept argumentare sunt finantarile dubioase venite de la Moscova, cit si faptul ca populatia de acolo este aprig influentata de comunisti dupa un scenariu desconspirat de Diacov din start, bazata pe afirmatiile lui Basescu cu nuante unioniste, Corman prin vizita sa a venit cu solutiile obiective de a se ajunge la conversatii constructive ca s anu fie polemizate subiecte sensibile si populatia s anu fie manipulata prin minciuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *