Record pentru euro la casele de schimb valutar

Moneda unică europeană a doborât un nou record. Banca Naţională a Moldovei (BNM) a stabilit, pentru astăzi, un curs de 17 lei şi 92 de bani, cea mai înaltă cotaţie din decembrie 2009. Astfel, un euro costă cu cinci bani bani mult faţă de ieri.euro_si_dolar_se_schimba_32864300

În schimb dolarul american s-a depreciat cu un ban şi poate fi cumpărat cu 13 lei şi şase bani.

Leul românesc a câştigat un ban faţă de ieri şi este cotat la patru lei şi doi bani. Hrivna ucrainească şi rubla rusească îşi păstrează cotaţiile de ieri: un leu şi 59 de bani, respectiv 39 de bani.

Cursul de astăzi de schimb euro-leu este cel mai mare din ultimii patru ani. O cotaţie şi mai mare a fost înregistrată doar în martie 2009, când Banca Naţională a stabilit un curs oficial de aproape 18 lei pentru un euro.

A urmat o perioadă de descreştere continută, iar cea mai scăzută cotaţie a monedei unice europene din ultimii ani a fost atestată în iulie anul trecut. Atunci, cursul oficial de schimb era de 14 lei şi 84 de bani pentru un euro. În acest an, euro a săltat din nou peste valoarea de 17 lei şi a stabilit mai multe recorduri.

Potrivit economiştilor, oscilaţiile cursului de schimb al monedei unice europene sunt determinate de fluctuaţiile de pe pieţele valutare internaţionale, dar şi de politicile Băncii Naţionale.

Publika

Share
639 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *