Raportul de anulare a vizelor a fost votat la Bruxelles

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul Uniunii Europene a aprobat astăzi raportul privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, în cadrul şedinţei Guvernului de astăzi, informează eco.md.

no-visaRaportul privind liberalizarea vizelor pentru RM urmează să fie supus votului în plenul Parlamentului UE la 25 februarie curent.

“În cazul în care totul se va întâmpla aşa cum ne-am planificat sperăm ca, într-un final, regimul de vize pentru cetăţenii Moldovei să fie anulat înainte de alegerile parlamentare de pe 25 mai. Asta înseamnă că, după toate procedurile de rigoare, regimul de vize poate fi abolit în luna iulie a acestui an”, a declarat, recent, la Chişinău, raportorul Parlamentului European pentru RM privind liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon.

După abolirea regimului de vize, cetăţenii moldoveni vor putea călători liber în UE timp de 90 de zile, în decurs de şase luni.

Republica Moldova speră să semneze în toamna acestui an și Acordul de asociere, care îl va cuprinde și pe cel de liber schimb, pe care Parlamentul de la Chișinău să-l ratifice până la sfârșitul anului.

Share
568 Vizualizari

One comment on “Raportul de anulare a vizelor a fost votat la Bruxelles

  1. Marcel says:

    O confirmare a incredereii UE in actuala coalitie de guvernare, este un rasplata pentru munca depusa, pentru responsabilitatea de care au dat dovada, pentru reformele initiate, si o confirmare a faptului ca UE este aproape de RM si cetatenii RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *