Raportorul Parlamentului European în vizită la Chișinău

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova privind liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon, se află într-o vizită de lucru în țara noastră.  Oficialul european s-a întîlnit cu Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

1811_496359_img1Dna Tanja Fajon a felicitat autorităţile R. Moldova privind eforturile depuse şi rezultatele impresionante obţinute în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, pe care le-a reflectat în Raportul său pentru Comisia Parlamentară pentru Libertate, Securitate şi Justiţie, prezentat la 9 ianuarie 2014.

Raportul urmează a fi votat pe 12 februarie curent și transmis pentru adoptare în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii RM prin modificarea Regulamentului 539/2001 privind abolirea obligaţiei de viză pentru călătoriile de scurtă durată pentru cetăţenii RM posesori ai paşaportului biometric în spaţiul Schengen.

Share
1.712 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *