Rândurile comuniştilor continuă să se rărească. Un nou grup de aleşi locali au părăsit formaţiunea

Un nou grup de aleşi locali din raionul Drochia a părăsit Partidul Comuniştilor şi a aderat la Partidul Democrat. Este vorba de trei consilieri orăşeneşti şi primarii de Fântâniţa şi Maramonovca.

images (8) „Ne-am săturat de minciunile cu pâinea de 16 copeici şi cârnaţul de 2 ruble. Eu nu pot să-mi mint părinţii în aşa hal şi în continuare”, a declarat pentru Infomoldova.net consilierul orăşenesc Mihail Marcu. El a mai declarat că aleşii locali din teritoriu condamnă şi comportamentul agresiv al PCRM în parlament.

El a explicat că în urma deciziei celor trei consilieri, PCRM va pierde majoritatea în consiliul orăşenesc Drochia. PCRM deţinea până în prezent 11 mandate din 23 şi avea susţinerea a doi consilieri independenţi.

„Ultima picătură în paharul răbdării a fost minciuna celor din conducerea PCRM şi atacurile, cu care s-au  pornit împotriva aleşilor locali unele cadre din conducerea PCRM. Noi nu mai înţelegem cine conduce fostul nostru partid şi încotro îl conduce, dar le spunem că ei degeaba cred că pot dicta şi face ce vor cu oamenii din teritoriu fără să-i asculte, aşa cum s-au deprins de pe când conduceau ţara. Nu ne putem întoarce în trecut, Republica Moldova trebuie să aibă un viitor spre care a pornit”, se spune într-o declaraţie a celor trei consilieri şi doi primar care au părăsit rândurile PCRM şi au aderat la Partidul Democrat.

Partidul Comuniştilor a devenit o grupare radicală, care este condusă de “talibani”, mai susţin semnatarii declaraţiei.

Amintim că săptămâna trecută şi patru consilieri raionali de Drochia au părăsit fracţiunea PCRM şi au aderat la PDM, iar în urma acestei decizii PCRM a pierdut majoritatea în Consiliul raional pe care o deţinea împreună cu PLDM. De asemenea, în ultima săptămână grupuri de aleşi locali din Şoldăneşti, Criuleni şi Edineţ au ieşit din PCRM în semn de protest faţă de radicalizarea acestui partid politic, care, potrivit foştilor membri, activează în detrimentul intereselor Republicii Moldova şi ale populaţiei.

De la alegerile locale din 2011, Partidul Comuniştilor a fost părăsit de aleşi locali din practic toate raionale ţării. De asemenea, fracţiunea PCRM din parlament a suferit importante sciziuni, astfel că din cei 42 de deputaţi aleşi în 2010, a rămas doar cu 34. Presa a scris că şi în prezent în rândul PCRM există disensiuni importante şi nu este exclus ca până la următoarele alegeri parlamentare acest partid să se divizeze. Potrivit analiştilor, nu toţi membrii PCRM aprobă poziţia radicală pe care a adoptat-o partidul în ultimul timp.

Share
2.286 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *