Radu Banciu a fost amendat pentru că a jîgnit moldovenii

Realizatorul TV Radu Banciu a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru afirmaţiile făcute la adresa cetăţenilor din Republica Moldova, citează adevarul.ro.

974x468În emisiunea din 20 ianuarie, de la postul de televiziune B1 TV, Banciu a lansat o serie de acuzaţii la adresa Republicii Moldova, precizând că această ţară este „lider european“ în ceea ce priveşte consumul de alcool, prostituţie şi analfabetism.

Jurnalistul mai este obligat să publice în două ziare naţionale rezumatul deciziei CNCD.

În aceeaşi emisiune, Banciu a dat citire unui raport publicat de un ONG din Franţa, Fundaţia Scelles, preluat inclusiv de agenţia France-Press, potrivit căruia 7 din 10 femei din Republica Moldova s-au prostituat cel puţin o dată până la vârsta de 25 de ani. „Daţi-mi voie să cred că acest procent depăşeşte 100% până la 30 de ani“, a adăugat Banciu.

Scandalul iscat de declaraţiile injurioase la adresa cetăţenilor moldoveni ale realizatorului TV Radu Banciu a luat amploare. După ce o studentă basarabeancă din Timişoara i-a dat o replică usturătoare pe blogul său, stârnind reacţii în întreaga comunitate de tineri moldoveni din România, câteva zeci de tineri moldoveni s-au adunat, joi seară, în faţa sediului B1 TV pentru a protesta faţă de declaraţiile lui Banciu.

Share
1.244 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *