R. Moldova va avea ambasade în India, Argentina, Ghana și Irlanda

Patru ambasade noi ale Republicii Moldova vor fi deschise în India, Argentina, Ghana și Irlanda. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri în cadrul ședinței Guvernului de la Chișinău.

Instituirea ambasadelor va asigura o prezență diplomatică mai extinsă a ţării noastre în regiunile Asiei de Sud şi Sud-Est, pe continentul african și cel al Americii de Sud. În același timp, vor fi amplificate relațiile internaționale bilaterale și economice, dar și cooperarea pe probleme de interes în cadrul organizațiilor internaționale din care fac parte India, Argentina, Ghana, Irlanda și Republica Moldova.

Deschiderea ambasadei Republicii Moldova în Irlanda este motivată atât de prezenţa a unui număr mare de cetățeni moldoveni în această ţară, cât şi de existenţa unui potenţial vast de cooperare bilaterală în domeniile politic, economic și turistic. De asemenea, prezența unei misiuni diplomatice în Irlanda va permite consolidarea suportului politic și extinderea asistenţei tehnice pentru Republica Moldova în domeniul integrării europene.

În prezent, Republica Moldova are 42 de misiuni diplomatice şi consulare peste hotare.

Share
494 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *