Putin și Netanyahu au convenit să aibă o întrevedere

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică faptul că va avea o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre coordonarea militară, în prima întrevedere de acest fel de când Rusia a acuzat Israelul că a doborât un avion rusesc în Siria luna trecută, transmite dpa.

“În urmă cu puţin timp am vorbit cu preşedintele Putin. Am convenit să ne întâlnim în curând pentru a continua importanta coordonare intermilitară pentru securitate”, a spus premierul israelian în debutul şedinţei săptămânale de guvern la Ierusalim.

“Israelul va acţiona oricând pentru a preveni Iranul să îşi instaleze o prezenţă militară în Siria şi pentru a împiedica transferul de arme letale către Hezbollah în Liban”, a adăugat el.

Armata rusă a acuzat Israelul pentru atacul eronat al apărării aeriene siriene asupra unui avion rus, deşi încerca să ţintească avioane israeliene, spunând că a fost vorba “fie o lipsă de profesionalism, fie o neglijenţă criminală”.

După incident, în care au murit 15 membri ai armatei ruse, Moscova a transferat sistemul său avansat de apărare aeriană S-300 către Damasc, în ciuda obiecţiilor Israelului.

Israelul desfăşoară cu regularitate bombardamente aeriene în Siria asupra a ceea ce susţine a fi ţinte iraniene sau afiliate Iranului sau transferuri de arme către gruparea militantă libaneză Hezbollah.

Share
906 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *