Putin numeşte sancţiunile împotriva Rusiei ca fiind „contraproductive”, dar laudă summit-ul cu Trump

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a numit sancţiunile SUA contra Rusiei ca fiind contraproductive, dar a afirmat că summit-ul de luna trecută cu Trump a fost unul folositor, relatează Reuters.

Vorbind în timpul unei conferinţe de presă după discuţii cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, Putin a declarat că speră ca Washingtonul să îşi dea seama că sancţiunile impuse Moscovei sunt nepotrivite.

„În ceea ce priveşte sancţiunile, aceste acţiuni sunt contraproductive şi inutile, mai ales pentru o ţară ca Rusia”, a declarat Putin. „Sper că partenerii noştri americani îşi vor da seama că aceste măsuri nu au niciun viitor şi că vom putea începe să cooperăm într-un mod normal”, a adăugat liderul rus.

Putin a afirmat că summit-ul cu Trump de luna trecută din Helsinki a fost folositor şi a lăudat beneficiile unui dialog direct. El a adăugat că Europa are nevoie de proiectul gazoductului Nord Stream 2, o iniţiativă criticată dur de Trump. De asemenea, Putin consideră că Rusia este cel mai potrivit furnizor de energie pentru Europa.

Share
756 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *