Putin îi critică pe comunişti: Sunt nişte plagiatori

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a criticat joi dur pe comunişti, în cadrul unei conferinţe de presă, considerându-i drept plagiatori şi a menţionat că societatea actuală trebuie să dezvolte alte valori în locul ideologiei comuniste.

2

Ideologii comuniştii au împrumutat valorile lor din religia creştină, ideologia comunismului nu a fost altceva decât un copy-paste patetic din valorile religiei creştine, a declarat Putin joi, citat de lenta.ru.

El a menţionat că în prezent trebuie să fie dezvoltate unele valori care să înlocuiască ideologia comunistă.

Codul făuritorului comunismului, adoptat de PCUS în 1961 este format din 12 principii precum respectul faţă de familie, intoleranţa faţă de duşmanii comunismului, etc, notează lenta.ru.

Astfel, partide cum este PCRM în Moldova, nu mai sunt privite ca eficiente, ci mai degrabă depăşite şi incapabile să susţină trendul actual în ţările civilizate, respectiv întoarcerea la valorile tradiţionale, remarca si portalul moldova24.info.

Istoricii susţin că ideologia comunistă (bolşevică) care s-a dezvoltat în mai multe state în sec. XX este la fel de autoritară ca şi cea nazistă (fascistă), ambele fiind condamnate pe plan internaţional, inclusiv de Consiliul Europei. Ambele ideologii au făcut zeci şi sute de milioane de victime pe parcursul istoriei şi au provocat cel de-al doilea război mondial.

Regimuri comuniste mai există şi astăzi în câteva state, cel mai elocvent exemplu fiind Coreea de Nord, din care cauză acest stat este practic izolat pe plan internaţional. Şi pe actualul teritoriu al Republicii Moldova regimul bolşevic a făcut sute de mii de victime, în special prin deportările în masă şi foametea organizată în anii 1946-1947.

Share
812 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *