Putin consideră livrarea sistemelor S-400 către Turcia o prioritate

Livrarea sistemelor antiaeriene ruse S-400 către Turcia reprezintă o prioritate pentru Administraţiile de la Moscova şi Ankara, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, în urma unei întâlniri cu omologul său turc Tayyip Erdogan, relatează agenţia de presă Tass.

„Ţările noastre au proiecte importante menite să îmbunătăţească cooperarea în domeniul apărării. În primul rând, vorbim despre implementarea contractului de livrare al sistemelor S-400 către Turcia”, a declarat Putin.

Preşedintele rus a transmis că Rusia şi Turcia au mai multe proiecte promiţătoare în domeniul apărării.

Planul de achiziţionare a sistemelor antiaeriene S-400 de către Turcia a fost anunţat prima dată în noiembrie 2016. În septembrie 2017, preşedintele turc Tayyip Erdogan a anunţat că a semnat contractul cu Moscova şi a plătit un avans pentru sistemele S-400.

Cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, ţări membre NATO. Statele Unite au avertizat că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35 pe care Turcia vrea să le achiziţioneze.

Share
158 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *