PSRM și ACUM au convenit pentru o nouă rundă de negocieri

Conducerea Partidului Socialiştilor (PSRM) şi a blocului politic ACUM au desfăşurat marţi negocieri privind deblocarea situaţiei politice din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat copreşedintele blocului, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing după discuţii, care au durat circa o oră şi jumătate. Politicianul a menţionat că părţile au făcut un schimb de opinii despre situaţia actuală.

„Blocajul politic prejudiciază intereselor statului și ale cetățenilor. Trebuie să ţinem cont, de asemenea, că în condițiile actuale (imposibilitatea formării Guvernului – „I.”), suspendarea implementării programului FMI va duce la înghețarea finanțării externe. Prin urmare, avem nevoie de un Parlament funcţional, care să inițieze procesul de dezoligarhizare și eliberare a Moldovei de regimul lui Plahotniuc”, a spus politicianul de opoziție.

Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a remarcat că iarăşi „a prezentat reprezentanţilor ACUM poziţia partidului”.

„Am luat act de opinii. Acum urmează să consultăm fracțiunile. După aceasta vom lua o decizie referitor la acțiunile ulterioare”, a spus ea.

Greceanîi a remarcat că deocamdată „pozițiile sunt foarte rigide” și ea „nu a văzut deschidere”, dar toate detaliile vor apărea în a doua parte a zile, după o nouă întâlnire a partidelor.

Copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu, a comunicat că reprezentanții ambelor forțe politice au întrerupt negocierile pentru a organiza consultări în cadrul fracțiunilor. Se presupune că, în funcție de rezultatele consultărilor, negocierile vor continua după-amiază.

Share
190 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *