PSRM anunță convocarea ședința Consiliului Republican al formațiunii

PSRM anunţă despre convoacarea pe 7 iunie a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova pentru discuţii finale şi deciziile care se impun, se arată într-un comunicat al PSRM.

PSRM anunţă că astăzi a fost convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Executiv Politic al PSRM. În rezultatul discuţiilor purtate PSRM menţioneazî următoarele:

„PSRM va continua să poarte discuţii şi va insista pe poziţiile expuse în decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019: – pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar şi cele ce ţin de domeniul relaţiilor interetnice, consolidarea instituţiilor statului, ⁃ revenirea la împuternicirile Preşedintelui Republicii Moldova care au fost în vigoare până la data de 1 octombrie 2016, partajarea responsabilităţii în procesul de guvernare, – votarea în calitate de preşedinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanîi, preşedintele Partidului Socialiştilor, iar în Guvern domeniile politicii externe, ordinii publice şi apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de externe, ministerul de interne şi ministerul apărării), dar şi domeniul reintegrării ţării, inclusiv funcţiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Totodată PSRM susţine că „pe data de 7 iunie 2019 ora 15:00 va fi convocată şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova pentru discuţii finale şi deciziile care se impun”.

PSRM mai anunţă că în scopul pregătirii informaţiei complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanţii săi pentru a afla detalii despre propunerile anunţate anterior de către Partidului Democrat in vederea depăşirii crizei politice.

Precizăm că ieri seara, PAS a decis în cadrul Consiliului Politic Naţional al formaţiunii că va accepta un preşedinte al Parlamentului din partea PSRM. Platforma Demnitate şi Adevăr a anunţat că va convoca joi, 6 iunie, Consiliul Politic al formaţiunii pentru a lua o decizie.

Share
536 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *