Protest împotriva avocatei Ana Ursachi în fața Procuraturii: La pușcărie!

Detaliile noi apărute într-un dosar de omor, la care ar fi participat și cunoscuta avocată Ana Ursachi, a scos luni mai multă lume în stradă. Oamenii s-au înarmat cu pancarde și au protestat în fața Procuraturii Generale cerând justiție corectă, dar și pe Ana Ursachi la pușcărie.

37804-14779-08697-56„Ursachi la pușcărie”, „Ana Ursachi ucigașă”, și „Vrem dreptate”, au scandat oamenii care s-au adunat în fața Procuraturi Generale. De asemenea, protestatarii au afișat pancarde pe care au scris „Avocata Diavolului ! Ana Ursachi ! Locul tău e la pușcărie !”, „Opriți ucigașul în chip de avocat”, etc.

„Am venit aici să-mi arăt dezacordul faţă de a influenţa justiţia prin politizarea crimei comise de către Ursachi. Am aflat şi alte detalii cu privire la Ursachi şi anume cum dumneaei aducea obiecte interzise cum ar fi băuturi alcoolice, telefoane mobile a altor condamnaţi”, a declarat cineva din protestatari pentru publika.md.

„Protestăm să o pună la puşcărie, a ucis foarte multă lume, Ursachi. Le-a luat apartamentele s-a îmbogăţit de pe spinarea oamenilor”, a declarat alt protestatar.

„Vrem dreptate, Ursachi la puşcărie. Noi curând nu o să putem trăi în casă, va trebui să ne ascundem copiii, să fugim din casă cu aşa viaţă pe care o avem acum. Uitaţi-vă ce făcut ea până acum, care legi, ce dreptate, ce a făcut ea până acum a ucis oameni prin casă”, a spus o altă persoană care a participat la protest.

Reamintim că acum circa 10 zile procurorii au confirmat redeschiderea dosarului în care figurează avocata Ana Ursachi, în calitate de complice la un omor comis în 1997. Ursachi este poreclită în acest context “Avocata Diavolului” și urmează a fi interogată.

Amintim că portalul Today.MD a realizat un documentar în care scoate la iveală noi detalii din trecutul „Avocatului Diavolului”, Ana Ursachi și implicarea directă a acesteia în omorul unei profesoare de limbă și literatură rusă, una dintre victimele grupării criminale din care făcea parte Ana Ursachi. Potrivit mărturiilor obținute de realizatorii filmului, Ursachi era capul grupării care se ocupa cu deposedarea de apartamente a persoanelor vulnerabile. Pentru a intra în posesia locuințelor, proprietarii erau omorâți.

Ana Ursachi a scăpat basma curată fiind ajutată de tatăl său, despre care spunea ea „a ocupat funcții înalte în stat în perioada sovietică”. În acest dosar de omucidere a fost condamnat, însă, fostul soț al Anei Ursachi, Ruslan Moiseev.

Avocata a recunoscut ulterior, într-o declarație pentru deschide.md, că evenimentele de care este acuzată „se petreceau în jurul meu”.

Sursa: Hotnews.md

Share
1.801 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *