Propunerile cu referire la modicările Codului Audiovizualului vor fi examinate în mod prioritar

Parlamentul va examina în mod prioritar propunerile care vor parveni în privinţa modicării Codului Audiovizualului, a declarat luni şeful legislativului Igor Corman. El a menţionat că acest domeniu are nevoie de propuneri concrete şi nu de declaraţii politice de la tribuna parlamentului fără niciun fel de rezultate.

Igor Corman pdm_mdIgor Corman a declarat după ce sesiunea extraordinară cerută de comunişti a eşuat, că săptămâna trecută, încă înainte de a parveni solicitarea comuniştilor, a fost creat un grup de lucru, din care fac parte şiu reprezentanţi ai PCRM care va elabora modificări ale Codului Audiovizualului astfel încât asemenea situaţii de conflict dintre posturi şi distribuitori servicii cablu să nu se mai repete.

”Este o perioadă oportună ca în decurs de 2 sătăpmâni (până la sesiunea de primăvară-vară n.red) să avem astfel de propuneri şi acum apare întrebarea care este sensul de a organiza o sesiune extraordinară pe marginea acestui subiect”, a declarat Corman.

El a precizat că acest subiect va fi unul din priorităţile parlamentului la începutul sesiunii de primăvară-vară. În acelaşi timp, Corman a accentuat că deputaţii din Coaliţia Pro-Europeană nu a participat la şedinţă pentru a nu-i permite PCRM să folosească subiectele sensibile din societate pentru a deturna agenda guvernării.

Corman a sugerat că în aceleaşi scopuri PCRM încearcă să tensioneze situaţia din autonomia găgăuză.

Amintim că deputaţii din CPE au decis să nu participe astăzi la ”spectacolul de prost gust” orhganizat de PCRM care invocând drept motiv situaţia din mass-media a iniţiat o sesiune extraordinară a parlamentului. Deputaţii din Coaliţie au menţionat că nu PCRM este formaţiunea care are dreptul moral de a se declara un apărător al presei, după ce pe parcursul guvernrăii comuniste au fost închise mai multe instituţii mass-media incomode puterii de atunci.

politicom.moldova.org

Share
531 Vizualizari

One comment on “Propunerile cu referire la modicările Codului Audiovizualului vor fi examinate în mod prioritar

  1. Sorin says:

    Asta este ceea ce asteapta cetatenii munca si initiative, propuneri sanataose, nu mizerie, circ si spectacol, manipularea si intoxicarea cetatenilor cu diferite speculatii asa cum fac comunistii asa cum a facut Jurnalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *