Procurorul General nu va fi numit de Igor Dodon

Igor Dodon s-a grăbit să facă declaraţii pe post de preşedinte înainte de validarea mandatului, iar Nicolae Timofti este cel care trebuie să numească procurorul general.

1499edcc3c40e6094dee18e2dded0db7Declaraţiile au fost făcute de către expertul în drept constituţional, Alexandru Arseni, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Nicolae Timofti, până la validarea mandatul preşedintelui ales, exercită împuternicirile constituţionale de şef al statului. Numirea procurorului general este programată pentru data de 7 decembrie, înainte de a fi validat mandatul lui Igor Dodon. Dacă se va tergiversa această dată, vor apărea suspecţii că ceva nu este curat”, a precizat expertul.

Potrivit lui Arseni, Igor Dodon a dat-o în bară cu declaraţia în care solicită concurs repetat pentru desemnarea candidaţilor la şefia Procuraturii Generale. ”Mandatul lui Dodon încă nu a fost validat. Instanţele de judecată urmează să examineze toate contestaţiile, apoi CC va decide să valideze sau nu mandatul preşedintelui ales”, a declarat Arseni.

Nicolae Eşanu, viceministru al Justiţiei, a declarat în cadrul emisiunii că „trebuie să examinăm legislaţia la moment şi să acţionăm în strictă conformitate cu legea”.

Share
1.788 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *