Primul zbor direct pe traseul Dubai-Chişinău va fi operat pe 20 noiembrie

dubai2Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a semnat azi cu Saic Mohammed Al Suwwaidi, Directorul general al Autoritatii Aeronautice a Emiratelor Arabe Unite, Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

În acest fel creată baza juridică pentru operarea curselor regulate spre Chişinău de către compania Fly Dubai.

Potrivit cu un comunicat de presă, primul zbor direct pe traseul Dubai-Chişinău va fi operat pe 20 noiembrie current cu o aeronavă de tip Boeing 737 a companiei arabe. Zborurile spre Dubai vor avea loc miercurea şi duminica.

Evenimentul de semnare a Acordului bilateral a avut loc în cadrul expoziţiei aeronautice de la Dubai, unde Vasile Botnari a anunţat deschiderea Republicii Moldova pentru venirea pe piaţa noastră a companiilor aeriene serioase, care să ofere călătorilor destinaţii noi şi conexiuni comode la preţuri reduse. „Ne bucură faptul că pasagerii din Moldova vor beneficia de serviciile unei companii de mare potential, care se dezvolta rapid. Moldovenii sunt interesați de posibilitatea „Fly Dubai” de a face conexiuni pe destinaţii precum Europa, Orientul Mijlociu, zona Oceanului Indian şi Asia-Pacific”, a declarat ministrul moldovean.

În cadrul ceremoniei de semnare a Acordului cu Moldova, Saif Mohammed Al Suwaidi a menționatcă lansarea zborurilor directe Dubai-Chişinău va duce la întărirea relaţiilor economice şi sociale dintre Emiratele Arabe Unite şi Republica Moldova. „Prin zborurile sale, „Fly Dubai” oferă conexiuni comode turiştilor şi oamenilor de afaceri, iar această nouă destinaţie face parte din strategia naostră de a ne conecta la cît mai multe pieţe”, a spus seful Autoritatii Aeronautice Arabe.

Vasile Botnari a mai subliniat că obiectivul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova este de a crea condiţii atractive pe piaţa aeriană, astfel ca aici să vină tot mai multe companii. “Când extindem harta zborurilor, dezvoltăm comerțul şi promovăm turismul. Este în beneficiul oamenilor, deci este necesar de continuat și vom avansa pe această cale”, a conchis ministrul Botnari. / hotnews.md

Share
808 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *