Primul incubator de afaceri din mediul rural a fost inaugurat în Larga, Briceni

afaceriCirca 20 de mii de agenţi economici din raionul Briceni vor putea beneficia de consultanţă şi instruire antreprenorială în cadrul primului incubator de afaceri din mediul rural din ţara noastră, care a fost inaugurat astăzi în comuna Larga, acelaşi raion, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MDRC.

Prezent la deschiderea incubatorului de afaceri, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a apreciat faptul că s-a reuşit, printr-un proiect de dezvoltare regională, renovarea unui sediu cu o suprafaţă totală de 1400 m.p. şi dotarea acestuia cu echipament tehnic, mobilier şi tehnica necesară. “Această investiţie va contribui la crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării IMM-urilor din 8 localităţi ale raionului Briceni, va spori activitatea economică competitivă şi va consolida climatul investiţional în regiune”, a accentuat ministrul.

Incubatorul de afaceri „I.A. Larga” a fost creat cu scopul de a ajuta tinerii antreprenori să îşi dezvolte ideile în afaceri viabile, într-un mediu favorabil. În cadrul incubatorului de afaceri, întreprinderile vor beneficia de oficii la preţ accesibil, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ în achiziţionarea echipamentelor, costuri de administrare reduse. În acest sens, Marcel Răducan a precizat că “susţinerea dezvoltării sectorului privat face parte din priorităţile de finanţare din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR), iar incubatorul de afaceri din comuna Larga constituie un factor important prin care se urmăreşte atragerea tinerilor în dezvoltarea regiunii”

Valoarea totală a proiectului a constituit circa 2,5 mln de lei, bani alocaţi din sursele FNDR. Proiectul se înscrie în prioritatea 2 din Strategia de Dezvoltare Regională Nord – susţinerea dezvoltării sectorului privat şi a pieţei forţei de muncă, notează MOLDPRES.

Share
1.730 Vizualizari

One comment on “Primul incubator de afaceri din mediul rural a fost inaugurat în Larga, Briceni

  1. Oleg says:

    Este binevenita activitatea noului ministru al constructiei si dezvoltarii regionale care a pornit cu dreptul in marele realizari pe care le implimenteaza si impreuna cu ministerul economi9ei asigura oi lokuri de munca p/u cetatenii RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *