Primarul de Cruzeşti, condamnat la şase ani de detenţie

La insistenţa procurorilor, primarul comunei Cruzeşti a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie pentru comiterea abuzului de serviciu, fals în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.big-primarului-de-cruzesti-condamnat-la-sase-ani-de-detentie
Potrivit actului de învinuire, în perioada anilor 2003 – 2004, primarul şi-a eliberat un teren cu o suprafaţă de 0,1223ha, fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare a lotului şi fără a achita taxa stabilită pentru buget. Astfel, acesta a înregistrat pe numele său lotul de teren la Oficiul Cadastral Teritorial, cauzând intereselor publice un prejudiciu de 24747 lei, se spune într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În aceeaşi perioadă, primarul, folosind situaţia de serviciu a falsificat decizia consiliului local, prin care fiicei sale i-a fost alocat ilegal un teren pentru construcţie locativă în mărime de 0,1 ha.

Tot el a mai fost învinuit şi de faptul că, în decembrie 2006, contrar Codului familiei, a înregistrat căsătoria fictivă dintre fiica sa şi vărul acesteia pentru a justifica acordarea ilegală a lotului de pământ.

În 2009, inculpatul a fost condamnat doar la amendă în sumă de 5 mii de lei, sentinţa însă a fost atacată de procuror.

Un an mai târziu, Curtea de Apel Chişinău a dispus încetarea procesului penal  în privinţa inculpatului motivând prin intervenirea termenului de prescripţie pentru tragerea la răspundere penală.

În urma recursului ordinar declarat de procuror, a fost casată decizia Curţii de Apel Chişinău şi dispusă rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă în alt complet de judecători. Astfel, în 2011 inculpatul a fost condamnat pentru abuz de serviciu la amendă în sumă de 10 mii de lei.
Procurorii iarăşi au contestat decizia şi recent, inculpatul a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 3 ani şi 6 luni.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este cu drept de atac în termenii stabiliţi de lege, se mai spune în comunicatul de presă.

TRM.MD

Share
638 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *