Preşedintele Victoriabank: Campania mediatică murdară la adresa băncii este orchestrată de Platon

În spatele disensiunilor apărute la Victoriabank ar sta omul de afaceri Veaceslav Platon. Cel puțin asta dă de înțeles președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank, Natalia Politov, citat de portalul Unimedia.

politov-da-de-inteles-ca-in-spatele-disensiunilor-de-la-victoriabank-ar-sta-omul-de-afaceri-veaceslav-platon-1391427439„Uneori acționarii minoritari încearcă să-și apere interesele prin acțiuni ilegale. Nu ar fi fost o problemă dacă ei ar fi venit cu argumente. Problema constă, însă, în faptul că acest grup de acționari apără interesele unei persoane anumite”, a declarat Politov în cadrul unui interviu pentru infotag.md.

În același timp, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții companiei de asigurări ASITO, care a devenit acționar în cadrul VictoariaBank în toamna anului trecut, a acuzat din nou conducerea Victoriabank că ar influența instanțele de judecată să nu le satisfacă recursurile.

Potrivit Nataliei Politov, faptul că în spatele acestor acționari ar sta Veaceslav Platon nu este un secret. „Însuși Veaceslav Platon nu ascunde acest lucru. El personal a asistat la ultima Adunare generală a acționarilor care a avut loc la 15 noiembrie 2013, pentru a-și apăra interesele care au coincis întru totul cu cele ale grupului de acționari ce a încercat în mod ilegal să preia controlul asupra băncii. Grupul de acționari pe care îi dirijează Platon încearcă să aleagă anumiți manageri pe care să îi poată controla. Astfel, acest grup de acționari îi exclud in procesul de luare a deciziilor pe alți acționari importanți ai băncii, cum ar fi BERD și AlfaBank”, a mai adăugat președintele Consiliului de administrație al Victoriabank.

Totodată sursa citată a menționat că prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu mai are nicio legătură cu Victoriabank, întrucât a vândut acțiunile pe care le deținea în cadrul instituției. „Da. Dl Plahotniuc nu are nicio legătură cu banca, nici personal și nici prin intermediul altor persoane”, a subliniat Politov.

Astăzi, reprezentanții companiei de asigurări ASITO au adus noi acuzații actualei conduceri a Victoriabank menționând că în acest caz se recurge chiar și la influențarea judecătorilor.

„Timpul va arăta cine și de ce stă în spatele acestei campanii îndreptate împotriva mea și a conducerii băncii. Totul se va clarifica la 6 februarie și acești acționari vor înțelege de ce astfel de metode sunt din start sortite eșecului. Dar, dacă ei vor continua să compromită imaginea mea și a colegilor mei, atunci din partea noastră va urma un răspuns categoric”, a declarat la rândul său Natalia Politov.

La 6 februarie curent urmează să aibă loc Adunarea generală extraordinară a acționarilor Victoriabank, în cadrul căreia va fi dezbătut subiectul schimbării componenței Consiliului de Administrație și a Comitetului de direcție. Chiar dacă subiectele incluse pe ordinea de zi stabilită de Comitetul de direcție al Victoriabank, coincid cu cele solicitate de grupul minoritar, aceștia din urmă spun că procedura de convocare a Adunării este una greșită, iar acest fapt ar putea servi drept motiv de atac în instanță a deciziilor ulteriore adoptate de acționari în cadrul Adunării Generale Extraordinare.

Amintim că la începutul anului 2012 presa a scris că prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, şi-ar fi vândut pachetul de 26,75% din acţiunile Victoriabank.

Share
667 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *