Premierul va discuta azi cu administrația raionului Taraclia

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a deplasat în oraşul Taraclia pentru a discuta cu administraţia raionului şi cu primarii, anunţă agenția Info-Prime, cu referire la serviciul de presă al Guvernului.

20_32940_thumbnailAnterior conducerea raionului a adoptat o hotărâre în susţinerea referendumului privind statutul separat al locuitorilor din Găgăuzia la autodeterminare externă.

Consultarea publică a populaţiei urmează să aibă loc la 2 februarie. În fiecare localitate din Taraclia sunt planificate adunări ale cetăţenilor, cu votarea deschisă a aceloraşi chestiuni care vor fi propuse spre decizia alegătorilor din UTA Găgăuzia.

Iurie Leancă urma să meargă la Taraclia încă pe 11 ianuarie. Scopul oficial al vizitei anunţate nu l-a făcut nimeni public. Totodată, în opinia lui Serghei Filipov, primar al oraşului Taraclia, Leancă conta să facă autorităţile raionale să se răzgândească şi să se dezică de a susţine iniţiativa Găgăuziei.

Activul raional s-a adunat la Taraclia pe 11 ianuarie. Demnitarii şi activiştii locali care au luat cuvântul au confirmat, practic, în unanimitate intenţiile lansate anterior cu privire la ziua de 2 februarie, dedându-se unor critici deloc plăcute la adresa conducerii Moldovei.

Share
463 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *