Premierul moldovean, confundat cu liderul unei puteri mondiale

Premierul Valeriu Streleț, a fost confundat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, atunci când a fost întâmpinat de staff-ul tehnic de la sediul Națiunilor Unite, cu ocazia ceremoniei de deschidere luni a celei de-a 70-a reuniuni a Adunării Generale ONU de la New York, după cum a relatat marți postul de radio Vocea Basarabiei.

maxresdefaultAstfel, premierul moldovean a fost escortat în sala de festivități spre locul care fusese pregătit președintelui rus, potrivit postului de televiziune rusesc RTVI, scrie Agerpres.

Fără a-și manifesta surprinderea, deoarece și înainte i se mai spusese că ar semăna fizic cu Putin, premierul moldovean a clarificat imediat situația, îndreptându-se spre locul care îi era rezervat.

În presa rusă au apărut o serie de comentarii pe tema acestei confuzii, unele ziare afirmând că, după o absență de zece ani la sediul ONU, nimeni nu mai ține minte cum arată liderul rus cu adevărat, relatează postul de radio citat. Potrivit unei alte ‘ipoteze’, Putin însuși ar fi regizat această confuzie, dar motivele acestei ‘manevre politice’ rămân neclare.

Mass-media de la Chișinău a invocat nu o dată asemănarea între premierul Valeriu Streleț și președintele rus. ‘Seamănă cu Putin la chip și chelie și cu (fostul președinte al României, Traian) Băsescu din profil’, titrau ziarele din Chișinău în ziua învestirii sale ca premier la 30 iulie.

Share
2.189 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *