Premierul Lituaniei a felicitat Moldova pentru succesele în procesul de liberalizare a regimului de vize şi parafare a Acordului de Asociere

Premierul Iurie Leancă şi omologul său lituanian Algirdas Butkevicius s-au întîlnit la Vilnius, în ajunul Summitului Parteneriatului Estic, unde ţara noastră urmează să parafeze Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb cu UE.

GetFile

„Anul 2013 este crucial pentru Moldova atît pe plan intern, cît şi în contextul politicii regionale pentru realizarea unor obiective substanţiale în cooperarea cu UE. Summitul PaE de la Vilnius va rămîne în istoria ţării mele drept o bază temeinică şi valoroasă în construcţia viitorului european al RM”, a spus şeful Guvernului de la Chişinău.

Partea lituaniană şi-a reconfirmat sprijinul în cadrul Consiliului UE, la care deţine Preşedinţia, structură ce urmează să ia o decizie cu privire la ridicarea vizelor în spaţiul Schengen pentru cetăţenii moldoveni. În acest context, Premierul lituanian a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru faptul că, ieri, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru Moldova, dar şi pentru toate realizările ce au făcut posibilă parafarea Acordului de Asociere.

La rîndul său, Iurie Leancă i-a mulţumit omologului său pentru organizarea Summitului PaE, dar şi pentru că promovează ţările din Parteneriatul Estic în Uniunea Europeană.

Iurie Leancă l-a invitat pe Algirdas Butkevicius să efectueze o vizită la Chişinău, în primul semestru al anului 2014.

Moldpres

Share
527 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *