Premierul Leancă a spus tot ce crede despre comuniști

leanca-onuSingurul scop al comuniştilor este de a provoca o nouă criză politică în Republica Moldova pentru a organiza alegeri anticipate, care ar periclita integrarea europeană a ţării şi modernizarea Republicii Moldova, a declarat premierul Iurie Leancă în timpul examinării moţiiunii de cenzură elaborată de comunişti. Leancă i-a criticat dur pe comunişti, arătând că pe aceştia nu-i interesează dezvoltarea ţării, dar revenirea la putere, chiar şi prin dezbinarea Moldovei.

”Strategia e simplă şi vizibilă – dezbină şi obţine puterea. Ei se bucură de necazurile oamenilor pentru a ajunge la putere”, a declarat Leancă.

În acest context el s-a referit la comportamentul comuniştilor la embargoul impus de Rusia vinurilor moldoveneşti. ”Pentru mine a fost şocant să văd cum comuniştii s-au bucurat de necazurile omului atunci când a fost blocat exportul de vin”.

”Comuniştii atacă viitorul Moldovei”, a mai declarat Leancă, referindu-se la atacurile comuniştilor la adresa UE şi a oficialilor europeni, amintind în acelaşi timp că anterior şi comuniştii declarau că integrarea europeană este un proces ireversibil, iar acum au schimb direcţia doar pentru a ajunge din nou la putere. ”Integrarea europeană este singura cale de a moderniza Moldova. Comuniştii sunt gata să-şi calce în picioare propriile afirmaţii pentru a reveni la putere. Ca prim-ministru, voi face totul ca RM să nu fie deviată de la parcursul său european”, potrivit lui Leancă.

El a declarat că scopul comuniştilor este provocarea unei crize politice, iar guvernul se va opune acestui lucru. ”Dacă obiectivul PCRM este provocarea unei noi crize politice care să ducă la alegeri anticipate aşa cum vor ei pentru mine ca prim-ministru, dar şi pentru colegii mei este vital să ne opunem loviturii fatale pe care comuniştii speră să o dea ţării noastre”, a mai declarat Iurie Leancă.

Share
1.563 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *