Premieră! Președintele dat în judecată de un fost șef de stat

Traian Băsescu îl dă în judecată pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetățenia în mod “arbitrar”.

dodon-basescu-586x319Anunțul a fost făcut pentru Mediafax de către Andrei Bivol, avocatul fostului președinte, afirmând că cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

”Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a afirmat avocatul lui Traian Băsescu.

Preşedintele Republicii Moldova are calitatea de pârât în cererea de chemare în judecată înregistrată la Curtea Supremă de Justiţie.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că, în Republica Moldova, acest demers este unul unedit.

Amintim că Igor Dodon a semnat în primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

Share
4.161 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *