Ponta: Acum, trebuie să fim inteligenţi şi să nu-i încurcăm pe moldoveni cu declaraţii stupide

Autorităţile române au acum obligaţia să îi ajute pe cetăţenii Republicii Moldova în procesul de integrare europeană şi să nu îi încurce prin declaraţii stupide la TV, care îl pot ajuta pe Vladimir Voronin să câştige alegerile în Moldova în toamna anului viitor, a declarat premierul Victor Ponta.

загруженное (1)

“Sunt foarte bucuros că Republica Moldova a făcut un pas decisiv către Europa. Acum, noi avem obligaţia să-i ajutăm şi să nu-i încurcăm, adică să nu dăm apă la moară nici domnului Voronin, nici celor care vor să ţină Moldova cât mai departe de Europa, să fim inteligenţi, să nu ne gândim la interese pe termen scurt, cum dă bine să mă daţi la televizor vorbind de cine ştie ce lucruri. Deci, trebuie să-i ajutăm cu asistenţă tehnică, cu proiecte de infrastructură, cu sprijinul politic pe care l-au avut necondiţionat, dar, într-adevăr, pasul făcut de Moldova la Vilnius este un pas uriaş şi trebuie să fim foarte inteligenţi şi deştepţi în a-i spijini ca acest drum să nu cumva să se întâmple să se oprească undeva la alegerile din toamna anului viitor. Dacă mai dăm multe declaraţii stupide, s-ar putea să-l ajutăm pe Voronin să câştige alegerile şi s-ar strica tot ce s-a făcut bun până acum”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.

În replică, premierul Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu poate îngrăşa porcul înainte de Crăciun vorbind pe tema unirii cu Republica Moldova, pe final de mandat, după ce timp nouă ani nu a făcut nimic decât, eventual, a ciocnit pahare cu fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin pe la petreceri, iar astfel de declaraţii pot încuraja chiar Partidul Comuniştilor din Moldova.

Mediafax.ro

Share
2.139 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *