Politov rămâne în fruntea băncii

Natalia-Politov Cangaș rămâne în funcția de președinte  la Victoriabank ca urmare a refuzului acționarilor de a o demite din funcție, după ce astăzi a fost ales și un nou Consiliu de Administrație al băncii, potrivit deschide.md.

presedintele-victoriabank--natalia-politov-cangas-a-fost-decorata-cu-ordinul-gloria-muncii-1377861158Astfel, în Consiliul de Administrație al băncii au fost aleși Victor Țurcan, acţionar şi fondator al Victoriabank, omul de afaceri, Ciobanu Nicolae, directorul fabricii de mobilă Anturaj, Victor Spoială, vicedirector, Roofart SRL, Țurcan Roman, care este administratorul firmei de consultanță IMMo Consulting, Artiomenco Elena, director la Intaco Grup și Guțu Ion – director Ceza SRL. Toți candidații au fost înaintați de Victor Țurcan. În timp ce din partea Volmark Trade și Asito a fost aleasă doar Timofeenco Aliona.

La Adunarea Acționarilor de astăzi de la Victoriabank nu a participat un grup de acționari, Asito, Moldasig, Corplexus LTD, Volmark Trade, Maxpower Invest Limited, ООО ЦИК ИНВЕСТ și Folignor, după ce BNM le-a suspendat dreptul de vot din motiv că au dobîndit o cotă substanțială în capitalul Victoriabank – 29,95%, fără a dispune de permisiunea BNM.

Totodată, principalii acționari de la Victoriabank, BERD și Alphabank au  solicitat efectuarea unui audit al băncii pentru verificarea acordării creditelor persoanelor afiliate băncii.

La sfârșitul anului trecut între acţionarii Victoriabank a izbucnit un conflict, care a început cu acuzații la adresa preşedintelui băncii Victoriabank, Natalia Politov-Cangaş. Aceasta a spus într-un interviu pentru Infotag că în spatele noilor acţionari ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Iar surse din cadrul băncii susțin că afaceristul Platon ar avea credite de 35 mil. USD, contractate printr-un șir de firme.

Share
636 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *