Poliţiştii şi procurorii au reţinut membri a două grupări criminale care fabrica şi vindea acte false

arestPoliţiştii şi procurorii au reţinut membri a două grupări criminale care activau în Chişinău şi în sudul ţării şi care se ocupau cu perfectarea actelor false pentru redobândirea cetăţeniei române. Acţiunea a fost posibilă datorită cooperării dintre cele două instituţii, a declarat într-o conferinţă de presă ofiţerul de investigaţii Lilian Levandovschii.

Persoanele cheie, de comun acord cu unii notari publici, sunt implicate în confecţionarea şi autentificarea documentelor oficiale, precum certificate de naştere, deces, divorţ”, a declarat acesta.

În baza demersurilor iniţaite de procurori, a fost înfilitrat un poliţist sub acoperire, care a solicitat pentru o persoană terţă perfectarea actelor pentru redobândirea cetăţeniei române. Persoana respectivă se afla peste hotare. În schimbul a 1200 de euro, membrii grupării au perfectat în mod ilegal toate actele respective şi au depus dosarul la Autoritatea română pentru cetăţenie, potrivit poliţiei.

”După confirmarea depunerii (actelor la autoritatea pentru cetăţenie n.red) a mai fost preconită cauză penală iniţiată în comun acord cu Procuratura Generală. Iar la 24 septembrie la Cahul au fost reţinute încă 2 persoane care deţineau buletine de identitate unde era doar fotografia persoanelor iar datele aparţineau altor persoane”, a declarat Levandovschi.

El a precizat că cele două grupări erau internaţionale deoarece făceau parte şi cetăţeni români.

La Chişinău au fost efectuate peste 20 de percheziţii, dintre care la 11 notari. Aceştia autorizau cu bună ştiinţă acte false.

Au fost deschise dosare penale în privinţa a şapte persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova şi României, dintre care două persoane au fost arestate, iar alte două urmează să fie anunţate în urmărire generală, a declarat Levandovschii.

În urma acţiunilor angajaţilor celor două instituţii au fost deschise 5 cauze penale, dintre care una instrumentată de procurori, care sunt conexate în aceeaşi procedură, a precizat procurorul Vitalie Busuioc.

Share
3.010 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *