Polițiștii din Londra vor purta, pe lângă arme, și camere video

Polițiștii înarmați din Londra vor fi echipați și cu camere video, cu titlu de experiment, a anunțat Scotland Yard, într-o tentativă de a dezamorsa tensiunile după rezultatele anchetei cu privire la circumstanțele morții unui tânăr ucis de poliție, un incident care a declanșat revolte violente în anul 2011, informează AFP.

imageResize (19)

‘Vom lansa un experiment anul acesta, în cadrul căruia ofițerii înarmați vor fi echipați cu camere video pentru a înregistra acțiunile lor și pe cele ale persoanelor cu care au de a face’, a anunțat directorul Scotland Yard, Bernard Hogan-Howe. ‘Vrem să vedem dacă aceasta poate fi o modalitate eficientă de a înregistra probe și de a calma populația’, a adăugat el.

Bernard Hogan-Howe a făcut acest anunț după verdictul de miercuri al justiției britanice, care a concluzionat că poliția a reacționat ‘legal’ atunci când a deschis focul la 4 august 2011 asupra lui Mark Duggan, a cărui moarte a declanșat un val de violențe brutale în Regatul Unit.

Această hotărâre a provocat furia familiei tânărului, care a spus că acest tată a șase copii — condamnat la ‘două sentințe ușoare’ pentru posesie de canabis și furt — a fost ‘executat’.

În noaptea de miercuri spre joi, calmul s-a menținut la Londra, unde poliția a fost plasată în stare de alertă în caz de noi tulburări.

Carole Duggan, mătușa tânărului ucis în 2011, a făcut joi apel la calm. ‘Fără manifestații, fără violență’, a îndemnat ea la BBC, adăugând că ‘trebuie să luptăm pașnic, pe căi legale’.

Agerpres

Share
537 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *